مواد لازم:
بادمجان قلمی
فلفل سبز
گل کلم
خیار
کرفس
سیر
موسیر
هویج
سیب زمینی ترشی
گوجه فرنگی
رب گوجه فرنگی
سبزی معطر (نعنا، ترخون و مرزه)
سرکه سفید
نمک
سیاه
پودر تخم گشنیز
گلپر
مرحله یکم:
ابتدا گل کلم را به صورت ریز خرد کرده، آن را شسته و کنار بگذارید تا آب کلم گرفته شود. دیگر سبزیجات ترشی یعنی خیار، فلفل سبز، ساقه کرفس، هویج، سیب زمینی ترشی و سیر را به خوبی شسته و ریز ریز خرد کنید
مرحله دوم:
تمامی سبزیجات را داخل یک ظرف بزرگ ریخته و مخلوط کنید. موسیر را به مدت ۵ تا ۶ ساعت یک ظرف آب خیس کنید؛ سپس آن را خارج کرده و خرد نمایید
مرحله سوم:
حالا سبزیهای معطر شامل ترخون، مرزه و نعناع را شسته و به صورت ساطوری خرد کنید. هستههای تمبر هندی را جدا کرده و آن را در آب خیس کنید. سپس تمبر هندی را با مقداری آن مخلوط کرده و از صافی عبور دهید تا مطابق با طرز تهیه ترشی بندری یک دست شود
مرحله چهارم:
بادمجان را در اندازه دلخواه خرد کرده و با مقداری سرکه بجوشانید تا نرم شود. سپس بادمجانها از سرکه جدا کرده و به دیگر سبزیجات اضافه کنید
مرحله پنجم:
گوجه فرنگی را به صورت پوره در آورید، در یک قابلمه ریخته و حرارت دهید تا آب اضافی آن گرفته شود
مرحله ششم:
پوره گوجه فرنگی را به همراه رب گوجه فرنگی صاف شده مخلوط کرده، به سبزیجات اضافه کنید و به خوبی هم بزنید
مرحله هفتم:
پودر تخم گشنیز، گلپر، سیاه دانه، نمک، فلفل سیاه و قرمز را نیز داخل مواد ترشی بریزد و به مقدار کافی سرکه اضافه کنید. تمامی مواد را هم بزنید تا ترکیب یک دستی ایجاد شود
مرحله هشتم:
ترشی بندری را درون ظرفهای شیشهای ریخته، درب آنها را کاملا محکم کنید و در یخچال قرار دهید تا آماده شده و جا بیافتد
نظرات شما عزیزان: